Kleine ruimte, veel keuken

Het probleem

De oude keuken was versleten. De klant zat al een tijdje aan te hikken tegen de aanschaf van een nieuwe keuken, maar wist niet zo goed waar te beginnen en hoe dit aan te pakken. Met onze hulp durfde ze het project aan.

De wensen

Een grote koelkast, een grote oven en veel bergruimte. Er was een smal werkblad onder het raam dat ze graag wilde behouden. Maar het betrof een kleine, smalle ruimte dus hoe haalbaar was dit allemaal…

De oplossing

We hebben kritisch gekeken naar de benodigde verkeers- en tussenruimte, waarbij we rekening moesten houden met 3 deuren waarvan de deur naar de bijkeuken naar binnen draait. Er is een heel efficiënte indeling bedacht en ook de bijkeuken is opnieuw ingericht.

Alle aansluitingen en afvoeren zaten aan één kant van de keuken. Omdat een nieuwe tegelvloer gewenst was konden we een aantal zaken relatief eenvoudig naar de andere kant brengen, zodat wasbak, vaatwasser in blok onder raam geplaatst konden worden.

Het plan is tot in detail uitgewerkt, inclusief materialen- en kleurvoorstel. De wanden zouden het kleuraccent in de ruimte geven. Door te kiezen voor zwarte achterkasten zonder zijpanelen komt de plasticiteit van het ontwerp duidelijk naar voren. Minder panelen gebruiken is ook kostentechnisch een voordeel. Voor het blad waren verschillende opties en de klant heeft uiteindelijk gekozen voor een zwart stenen blad. Behalve de apparatuur is de keuken volledig opgebouwd met IKEA elementen.

Alles uit handen

Tegelzetten, loodgieters- en electriciënswerk laten we over aan vakmensen. De Binnendienst heeft een netwerk van bedrijven waar we graag en prettig mee samenwerken. Wij zorgen ervoor dat deze werkzaamheden perfect worden uitgevoerd, zonder dat u daar omkijken naar heeft.